close

Utilizare & Copyright

Modul de utilizare a acestui site este guvernat de legi, reguli si conditii asa cum se stipuleaza mai jos. Prin emiterea de comenzi, cumpararea sau utilizarea de imagini de pe acest site se presupune ca acceptati termenii de utilizare.

SC CAMERA mm SRL isi asuma angajamentul fata de utilizatori ca informatiile obtinute prin exploatarea acestui site nu vor fi facute publice si nu vor face obiectul niciunei tranzactii de date cu terti.

Modul de utilizare a imaginilor de stock de catre utilizator se va face cu respectarea Legii nr.8/1996 privind drepturile de autor, sau a legilor similare din tarile de origine ale cumparatorilor.

Agentiile de publicitate, editurile, editorii si designerii individuali pot folosi fotografiile din sectiunea stoc a sitului pentru crearea de grafica sau layouturi destinate unor terti numai folosind imagini insemnate cu watermark. Acestea nu sunt purtatoare de onorariu atat timp cat sunt folosite ca suport de oferta pentru acestia.

Folosirea imaginilor fotografice din sectiunea stock se face numai pe baza unui contract de cesiune a drepturilor de utilizare semnat intre SC CAMERA mm SRL si beneficiar pe baza ofertei generale de pret si a modului de utilizare a fotografiilor.

Nici o imagine, nici o parte a sitului, sau garfica ce apartine sitului nu poate fi copiata, modificata, republicata sau utilizata in orice alt mod decat cu acordul expres al proprietarului.

Toate imaginile, fotografii sau grafica, cat si conceptul acestui site sunt proprietatea SC CAMERA mm SRL.
Copyright
 
 
Mihai Moiceanu - photography
 
 

Home Facebook Workshop-uri si Phototour-uri Mass-media Contact Link-uri     


Colectii

Expozitii

Vernisaje

Editorial

Biografie

Romania

Germania

Muntii Alpi

Patagonia

Himalaya

Europa

Cuvinte cheie

FAQ

Comanda ta

Produse

Wallpaper

Conditii de livrare

Cos de cumparaturi

Foto comerciala

Calendare

Tipar

Coperti CD/DVD

Web design

      Membru:

ECO Romania


        Vizualizati pagina     din 5   «»
Forme efemere
publicat: septembrie 2007 in CHIP Foto&Video

Ora 4 am. "Campamento britanico" - tabara britanica. Ma trezesc ametit. Cu o zi inainte urcasem de la "campamento italiano" o diferenta de nivel de 1000 m. Pe la 7 seara am ajuns pe pragul care marcheaza intrarea in vasta caldare glaciara a Vaii Francezilor, o vale orientata nord-sud cu versanti laterali formati din pereti uriasi din granit. O vreme cu vant, specifica Patagoniei de sud, alearga pe cer nori cu forme si culori efemere. Intr-o frenezie greu de inteles daca nu te afli in mijlocul naturii, am fotografiat aproape doua ore nori si lumini cum nu mai vazusem niciodata. Imi era imposibil sa plec desi stiam ca mai am inca cel putin doua ore de mers pana la "campamento britanico", si ma apuca noaptea. Doar dupa apus si lumina albastra am strans sculele si am plecat catre tabara. Am ajuns in cele din urma pe la 12 noaptea bajbaind prin relieful de inceput de lume. Pe la 1 am reusit sa atipesc frant de oboseala.
« citeste mai mult »
Himalaya in sase feluri
publicat: ianuarie 2008, pe www.fotomagazin.ro

Nicaieri in lume nu exista o diversitate atat de mare a florei si faunei ca pe versantul sudic al Himalayei unde, pe o distanta de numai 60 de kilometri, poti intalni de la rinoceri la leopardul zapezilor, de la paduri de bambus la lichenii marilor inaltimi, dupa cum altitudinea variaza de la 150 m in campia sudica, la varfuri de peste 8000 m.
In acest decor exotic se afla Nepalul, destinatie de vis a alpinistilor, fotografilor dar si a celor ce doresc sa cunoasca o civilizatie complet diferita de cea occidentala. Este o tara a contrastelor dar si a tolerantei, a diversitatii dar si a unicatelor, o tara cu oameni calzi si ospitalieri, curiosi si respectuosi.
« citeste mai mult »
Clipe de "expunere"
publicat: iulie 2007 in CHIP Foto&Video

Izolat oarecum de restul tarii de bariera muntilor, Maramuresul este unul din putinele, daca nu chiar ultimul loc in care traditiile populare s-au pastrat oarecum nealterate de civilizatie. Spun oarecum pentru ca in portul traditional au intervenit shimbari inerente contactului cu lumea de la oras. Si totusi daca vei merge duminca la biresica din sat vei intalni batranii imbracati in port traditional, hainele lor de duminca. Dar mai ales intr-una din cele trei mari sarbatori ale maramuresenilor: Craciunul, Pastele sau Sfanta Marie Mare, pe 15 august.
Cele trei sarbatori, iti ofera ocazia sa calatoresti in Maramures in trei anotimpuri diferite astfel ca de fiecare data vei avea subiecte ce pot fi tratate in mod diferit.
« citeste mai mult »
Jocul cu lumina
publicat: aprilie 2007 in CHIP Foto&Video

N-as putea spune ca a fost o alegere tocmai grozava dormitul la cabana. Cred ca in sacul de dormit, langa lac, as fi fost mai castigat. De altfel dupa doua saptamani reteta s-a dovedit a fi de succes la baza Matterhornului. Acum insa, la ora 5 si jumatate dimineata, langa Lac Blanc, in Alpii Chamonixului, abea daca se intrezareau cateva stele pe cer. De fiecare data cand urc pe munte sa astept rasaritul am o strangere de inima dimineata. Oare am noroc de un rasarit frumos? Asta nu inseamna sa fie senin. Ba din contra, e chiar mult mai spectaculos sa fie nori. Totul e ca la rasarit sa fie o geana de cer senin pe unde lumina soarelui sa navaleasca in peisaj. E posibil ca totul sa dureze foarte putin, un minut sau doua. A fi pregatit inseamna sa-ti alegi dinainte cateva locuri de statie sa alegi compozitia, si in fine sa stabilesti parametrii de expunere.
« citeste mai mult »
Cinci reguli de fotocompozitie
publicat: martie 2007 in CHIP Foto&Video

De cateva zile ceata persista pe fundul depresiunii. Deasupra un cer senin si vizibilitate pe zeci de kilometri. Cum sa stai in casa pe asa vreme. Cu o ora inainte de a se crapa de ziua, am plecat din orasul care inca dormea acoperit de mantia groasa de ceata. In mai putin de 40 de minute am parcat masina pe marginea drumului troienit, am mai parcurs inca 15 minute pe jos pana la locul de unde orizontul se deschide catre Bucegi. Abea acum incepeau sa mijeasca zorile. Odata ales locul de statie, am batatorit zapada de aproape un metru pentru platforma trepiedului. Pe masura ce lumina crestea in intensitate am inceput sa fotografiez functie de modul in care peisajul era cuprins de zorii zilei. La inceput o lumina rece asa numita "ora albastra" care apare odata cu prima geana de lumina, apoi chiar inainte de rasarit zapada prinde o culoare magentie.
« citeste mai mult »
"Natura statica"
publicat: ianuarie 2007 in CHIP Foto&Video

Englezii ii spun "still life", noi ii spunem "natura statica" iar in publicitate se obisnuieste sa i se spuna "top table" sau "product". Denumirile de mai sus definesc un gen fotografic care pentru incepatori are mistere de nedezlegat, pentru avansati intrebari retorice, iar profesionistilor le da destule probleme de rezolvat. In sine imaginea rezultata este o compozitie fotografica realizata cu obiecte statice, definita intr-un spatiu relativ restrans. O tema aparent ingusta dar care prin tehnica fotografica si creativitea pe care o cere reprezinta un spatiu vast de desfasurare a personalitatii fotografului. Realizata in lumina existenta sau apeland la studiouri cu aparatura sofisticata genul fotografic in discutie poate fi abordat de la simplu la complex functie de cunostiintele fotografului, camera de care dispune si dotarile suplimentare, in speta lumini, fundaluri, efecte, etc.
« citeste mai mult »
Fotografii ALPIne
publicat: februarie 2007 pe www.fotomagazin.ro

Cand am suit in masina se crapa de ziua. In douazeci de minute am ajuns de la Les Houches la Chamonix-Mont Blanc. In parcarea telecabinei Aiguille du Midi nu erau decat cateva masini. Mi-am spus ca sunt printre primii sositi. Ora 5.30 am. Am dat coltul catre casele de bilete si intrarea la peron... stupoare... vreo 150 de alpinisti echipati numai unu si unu asteptau prima cursa. Am prins a treia telecabina, desi de dimineata eram convins ca o voi lua pe prima. Totusi la 6.30 eram la 3800 m altitudine chiar pe platforma din varful celebrului ac de stanca.
« citeste mai mult »
Zona crepusculara
publicat: decembrie 2006 in CHIP Foto&Video

De cate ori v-ati gandit, atunci cand ati plecat la fotografiat, ca veti face doar o singura imagine finala. Veti cauta cel mai bun loc de statie, cea mai buna compozitie, iar cand lumina va fi cea mai potrivita veti declansa doar de cateva ori, facand variante ale aceluiasi subiect din care o veti alege pe cea mai buna. Acea lumina speciala o poti prinde doar o singura data pe zi, pentru un anume subiect.
« citeste mai mult »
        Vizualizati pagina     din 5   «»
 
 
 
 Home Facebook Workshop-uri si Phototour-uri Mass-media Contact Link-uri
 Copyright @ 2009 CAMERAmm   Made by Sik